Egg in the hole (ekmek deliğinde yumurta)
Oğlumdaki besin alerjisi nedeniyle yaptığım diyetteki yeni gelişmelerle artık yumurta ve kırmızı et yiyebiliyorum. :) Dolayısıyla çok mutluyum, çünkü benim gibi kahvaltı sever birisi için yumurta ve peynir olmadan kahvaltı yapmak çok sıkıcı oluyordu. Ben de bugün pazar kahvaltısı şerefine yaygın bir tarif olan basit ama güzel bir "ekmek deliğinde yumurta" (bu ismi tamamen ben uydurdum) yani bir başka deyişle "egg in the hole" yaptım.
Kırmızı et yemeye de başladım. Bu hafta test aşamasındayız. Eğer Demir'e dokunmadığını tespit edersek mis gibi kırmızı etli tarifler de gelecek :) Bugünlük sadece yumurta tarifi var.
Ekmek Deliğinde Yumurta (Egg in the hole)
1 dilim ekmek (herhangi bir dilimli ekmek olabilir)
1 yumurta
Zeytinyağ, tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle, ekmekte düzgün bir delik açabilmek için kurabiye kalıbına veya sadece bir bardağa ihtiyaç var. Deliği açtıktan sonra, yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup ekmeğin her iki tarafı hafifçe kızartılır. Daha sonra deliğe yumurta bir bütün olarak konur ve tuz, kırmızı biber serpilir. Bu noktada iki seçenek var. Biricisi, yumurta kısık ateşte 4 dakika kadar piştikten sonra dikkatli bir şekilde ekmekle birlikte ters çevrilir ve diğer tarafı da 4 dakika kadar pişirilir. İkinci seçenek ise, yumurta konduktan sonra tavanın üzeri bir kapakla kapatılır ve yine kısık ateşte yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirilir. Bu arada çıkarılan ekmeğin içini de tavada zeytinyağında kızartınca çok güzel oluyor :)
Değişik şekillerde kurabiye kalıplarıyla yapılınca çocuklar için de eğlenceli bir kahvaltı haline gelebilir :)
Kırmızı et yemeye de başladım. Bu hafta test aşamasındayız. Eğer Demir'e dokunmadığını tespit edersek mis gibi kırmızı etli tarifler de gelecek :) Bugünlük sadece yumurta tarifi var.
Ekmek Deliğinde Yumurta (Egg in the hole)
1 dilim ekmek (herhangi bir dilimli ekmek olabilir)
1 yumurta
Zeytinyağ, tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle, ekmekte düzgün bir delik açabilmek için kurabiye kalıbına veya sadece bir bardağa ihtiyaç var. Deliği açtıktan sonra, yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup ekmeğin her iki tarafı hafifçe kızartılır. Daha sonra deliğe yumurta bir bütün olarak konur ve tuz, kırmızı biber serpilir. Bu noktada iki seçenek var. Biricisi, yumurta kısık ateşte 4 dakika kadar piştikten sonra dikkatli bir şekilde ekmekle birlikte ters çevrilir ve diğer tarafı da 4 dakika kadar pişirilir. İkinci seçenek ise, yumurta konduktan sonra tavanın üzeri bir kapakla kapatılır ve yine kısık ateşte yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirilir. Bu arada çıkarılan ekmeğin içini de tavada zeytinyağında kızartınca çok güzel oluyor :)
Değişik şekillerde kurabiye kalıplarıyla yapılınca çocuklar için de eğlenceli bir kahvaltı haline gelebilir :)
Yorumlar
Yorum Gönder