Yeşil Zeytinli Sevgililer Günü Ekmeği

Başlığa bakıp da 'Olur mu hiç?' demeyin, çok da güzel olur. Benim için, Sevgililer Günü demek sadece tatlılar, çikolatalar, pastalar, pahalı hediyeler demek değildir. Herkesin her 14 Şubat'ta söylediği gibi, sevgi sadece bir güne özel değildir. Sevgi her gün, her zaman, her andır. İnsan birini sevince, içi her an onunla doludur. En mutlu anlarda da, en kötü zamanlarda da hep 'O' varsa, işte o zaman 'aşk' da vardır. Aşk, sevgi her ne olursa olsun, insanın başına ne gelirse gelsin mutlaka çıkış yolunu gösterir. Sevgili tarafından tutulan el, en karanlık ve zorlu tünelde ışığa ulaşmak için en güzel yol göstericidir. Hayatta da, kimi zaman sessiz bir deniz kenarında sakin sakin yürünürken, kimi zaman da karanlık bir tünelden geçilir. Bu engebeli hayat yolculuğunda en önemlisi ise, elinizi tutacak bir sevgiliye sahip olmaktır. Benim gibi bazı şanslı insanlar, aşkı, sevgiyi yaşamın en güzel zamanında bulurlar ve tatlı aşkım eşimle yaptığımız gibi hemen evlenip ömür boyu birlikte olmaya karar verirler :) Biz aşkımla, tanışmamızın tam bir yıl sonrasında düğünümüzde oynuyorduk. İnsan, gerçekten aşkı bulunca karar vermek kolay oluyor :) 

Tüketim çılgınlığına kapılmayınca tabi ki özel günleri kutlamak güzel oluyor. Böyle günlerde, genelde kendimce, içimden geldiği gibi süprizler yapmayı tercih ederim. Bir 14 Şubat günü evlilik teklifi aldığımdan, 14 Şubatlar bizim  için özeldir. Her sene, eşim için kendi ürettiğim bir şeyler yapmaya çalışırım. Bu sene de yine böyle yapmaya karar verdim. 

Daha önce de bahsettiğim gibi, oğlumdaki süt alerjisi nedeniyle sıkı diyetteyim ve bu sayede ekmek konusunda uzmanlaştım sayılır :) Ben de, bu 14 Şubat'ta aşkıma minik aşkımla beraber ekmek yaptım :) Umarım herkes, bizim kadar şanslı olur ve sevgi dolu bir Sevgililer Günü geçirir. 


Yeşil Zeytinli Ekmek:

4 su bardağı un

1/2 su bardağı zeytinyağ

250 ml ılık su

1 tatlı kaşığı pekmez

1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin

1 paket instant maya

Yapılışı:

Un, maya, yeşil zeytinler ve isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılır. (Zeytin tuzlu bir gıda olduğundan ben tuz koymamayı tercih ediyorum.) Pekmez, ılık suyun içinde eritilir. Unlu karışıma eklenir. Son olarak zeytinyağ konur ve iyice yoğurulur. 1 saat mayalanması beklenir. Kalp şeklindeki kek kalıbı yağlanır. Mayalanan hamur, unlanmış tezgahta 3-4 dakika yoğurulur ve kalıba konur. 1 saat daha mayalandıktan sonra, önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir :) 







      







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkadan Pırasalı Börek

Tatil maceramız - 1 - Kamping

Bezelyeli Bulgur Pilavı