Kıymalı Pilav


Besin alerjisi diyetimde artık deneme yanılma dönemine gelmiş bulunuyoruz. Bu hafta kırmızı et yemeye başladım ve bugün tahlil yaptırıp oğluşum Demir'imin kırmızı ete karşı alerjisi olup olmadığını tespit edeceğiz. 

Kırmızı et tabi ki besin değeri olarak önemli ama bu diyetle anladım ki benim için kırmızı et lezzet olarak da çok değerliymiş. Doktor kırmızı et yememe izin verir vermez aklıma hemen kıymalı pilav düştü. Daha önce bahsetmiştim, bir tarafım Arnavut'tur. Diğer tarafım da, yani babacım, Urfalıdır. İşte kıymalı pilav da, annemin babaannemden öğrendiği benim de bayıla bayıla yediğim bir yemek :) Fazla söze gerek yok, işte tarifi: 


Kıymalı Pilav:

2 su bardağı pirinç

150 gr kıyma

1 orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, baharat (kimyon, karabiber, pulbiber olabilir, ağız tadınıza göre değişik baharatlar konabilir) 

Yapılışı:

Soğan küp küp doğranır ve kıymayla birlikte zeytinyağında kavrulur. Salça eklenir ve bir süre daha kavrulur. Tuz ve baharat konur. 4 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca güzelce yıkanmış pirinçler tencereye eklenir ve altı kısılır. (Pilava konan su miktarı pirince göre değişebilir) Pilav suyunu çekene kadar pişirilir ve bir miktar dinlendirilince afiyetle yenir. :)









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkadan Pırasalı Börek

Tatil maceramız - 1 - Kamping

Bezelyeli Bulgur Pilavı