Bezelyeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı denince akan sular durur. Hatta sadece bulgurun varlığı bile kafidir iştah açmak için :) Bugüne kadar içinde bulgur olup da sevmediğim bir yemek hatırlamıyorum. Neyse ki diyetimde bulgura izin var da, midem bayram ediyor. 

Bulgur, çok çok çeşitli yemeklerde kullanılır tabi ama ben en çok pilavını severim. Hatta sade suya yapılan bulgur pilavı da pek güzel olur.  Bugün, hem daha doyurucu olduğundan hem de değişiklik yapmak adına bulgur pilavını bezelyeli yaptım. Pirinç pilavını bezelyeli çok severim ama bulguru ilk defa denedim. Kendim yaptım diye demiyorum pek lezzetli oldu. Bakalım deneyince siz de beğenecek misiniz? :) 

Bezelyeli Bulgur Pilavı:

2 su bardağı bulgur

1 su bardağı bezelye (mevsim nedeniyle dondurulmuş bezelye kullandım)

1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı sumak

4 su bardağı su 

Zeytinyağ, tuz

Yapılışı: 

Domates ve biber salçası zaytinyağında bir süre kavrulur. Üzerine bezelyeler atılır ve bir iki dakika kavrulduktan sonra su, tuz ve baharatlar eklenir. Su kaynamaya başlayınca bulgur da tencereye eklenir ve suyunu çekince ocaktan alınır. İşte bu kadar basit ama nir o kadar da lezzetli bir tarif :) Herkese afiyet olsun. 
















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkadan Pırasalı Börek

Tatil maceramız - 1 - Kamping