Kış yemeği

Diyete son hız devam ediyorum. Malum, süt ve süt ürünlerini hiç bir şekilde tüketmediğimden, vücudumun ihtiyacı olan kalsiyum için bir çözüm bulmam gerekti. Doktorumuz, tablet şeklinde bir kalsiyum desteği verdi, fakat yine de kalsiyumdan zengin besinleri, özellikle sebzeleri bol bol tüketmem gerekiyor. Sebzeler arasında en çok koyu yeşil yapraklı sebzelerin kalsiyumdan zengin olduğunu öğrendim. Kırmızı et olmayınca ve mevsim de kış olunca aşağıdaki basit tarif ortaya çıktı. 

Patatesli Pazı:

1 demet pazı

2 orta boy patates

1 adet pırasa

1 tatlı kaşığı salça

zeytinyağ, tuz, kimyon

Yapılışı: 

Salça, tencereye konan zeytinyağda kavrulur. Üzerine 1 litre kadar su eklenir, kimyon ve tuz atılır. Patatesler, bezelye büyüklüğünde doğranır ve tencereye atılır. Ardından, pazıların sapları yapraklarından ayrılarak küçük küçük doğranarak patateslerin yanına gönderilir :) Pırasa, uzunlamasına ikiye bölünerek ince ince kıyılarak tencereye eklenir. Patatesler ve pazı sapları yumuşayınca, pazının ince ince doğranmış yaprakları son olarak tencereye eklenir ve tüm sebzeler pişince afiyetle yenir :)

Yemeğe konan su miktarını arttırıp, çorba gibi içilmesi de mümkün olsa da, ben yanında sade bir bulgur pilavıyla yemeyi tercih ediyorum. Ayrıca, sadece kimyon değil, farklı baharatlar da konabilir. Benim sadece kimyonu tercih etmemin nedeni, gaz giderici özelliği olmasıdır. Minik Demir'imin gazdan kıvranmasını istemediğim için, özellikle acılı baharatları kullanmıyorum. Eminim, bu yemek bol acılı da güzel olur. :)






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tatil maceramız - 1 - Kamping

Yufkadan Pırasalı Börek

Bezelyeli Bulgur Pilavı